Νέο Μάθημα – Ανατολίτικος Χορός!

Αφού μας ζητήσατε Ανατολίτικο Χορό,  σας φέρνουμε την καλύτερη δασκάλα! Η Μαριάμ Πρόκου από την Πέμπτη 9/02 στις 15.00 – 16.30, θα μας μαγεύσει με το μάθημα της που δεν περιγράφεται με λόγια, γιατί είναι ένα ταξίδι για όλες τις αισθήσεις μας. Καλέστε στη Γραμματεία μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες!

Ο Ανατολίτικος χορός αποτελεί το πιο κοντινό στη Γυναικεία Φύση είδος χορού. Το Γυναικείο σώμα απελευθερώνεται από ρόλους που το έχουν παγιδεύσει και μέσα σε αυτούς έχει ξεχαστεί και έτσι ανακαλύπτει και δοκιμάζει νέες ζωντανές μορφές εξέλιξης της ταυτότητας του. Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να μάθουν και να νιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις του λικνίσματος των γοφών, της λεκάνης αλλά και όλου του σώματος , αρκεί να παραμερίσουν τις αναστολές και τα Φρένα της Θηλυκότητας τους.

Για να ξετυλίξει τον αισθησιασμό της η γυναίκα χορευτικά, δεν χρειάζεται να έχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία , ύψος, η κιλά. Ο Ανατολίτικος Χορός δεν είναι είδος ανταγωνισμού, αλλά ένας εκφραστικός χορός με νόημα και βάθος. Κάθε γυναίκα έχει τον δικό της ερμηνευτικό ρόλο και με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η προσωπικότητα της. Ανακαλύπτει την πηγή της δύναμης της στο κέντρο της (αφαλός-κοιλιά), το σημείο δηλαδή του σώματος της όπου ρέει η Ενέργεια της Ισορροπίας της, και κατόπιν ενώνει την ενέργεια της με τη Γη, πάνω στην οποία χορεύει, ζωγραφίζοντας έναν κύκλο με κέντρο την ύπαρξη της και τη γέννα της.

Λίγα Λόγια για τη Μαριάμ:

Η Μαριάμ Πρόκου γεννήθηκε στην Αθηνά και μεγάλωσε μεσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό. Μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού: κλασικό, τζαζ, barre a terre, ενόργανη, φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο, μοντέρνο κ.α. εκπαιδεύτηκε  στον ανατολίτικο χορό από την Assia Guemra στο Παρίσι -Φιλοσοφια Ανατολιτικου χορου και Δερβισικο χορο  με την Sahrazante στην Κολωνία – Bollywood-oriental στο Λονδινο – Ανατολιτικο  Παραδοσιακο-Φολκλορικο χορο με Mahmoud Reda στην Αίγυπτο.
Art Therapy Gestalt, Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον Morgan Goodlander – Dance, Rhythm, Social link and Therapy Πρωτογονη Εκφραση με την  France Schott-Billman – Samanic Energy Medicine  Q’ero Peru με την Jane Rigby. 
Από το 1998 διατηρεί το δικο της στούντιο χορού La maison des Artistes .
 Το 2004 γράφει,  χορογραφεί και δημιουργεί το Ανατολίτικο – Ινδικό Χοροθέατρο  με το έργο «Αν τολμούσες…Ήλιε της ερήμου»  το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το  2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την  χοροθεατρική της ομάδα, Liaison.
Το 2007 δημιουργεί  το Πλαίσιο και θέμα, ένα βοήθημα για τα σώματα των χορευτών στον Ανατολίτικο χορό.
Το 2012 βάζει σε εφαρμογή τη μέθοδο της Creation – Τα 4 Πρόσωπα της Γυναίκας  
μια μέθοδο Εναρμόνισης Θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό, την αυθεντική κίνηση και την προσωπική ιστορία του χορευτικού σώματος.
Το προσωπικό της στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το  πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική – Εκστατική  Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *